Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Rex P99

Följ

P99

Följ oss för uppdateringar
Följ
IK Rex
Fotboll
P99
P-11 Div 14 D

Match

Gamla Uppsala SK P99G

4 - 3
Yrsa 7-manna
14 augusti 2010
11:30

IK Rex Vit

Referat

Referat: Gamla Uppsala SK P99G - IK Rex Vit

Idag styrde vi kosan mot ett soligt och mycket hett Uppsala. Termometern på bilen visade + 32oC. Våra spelare tyckte att det var alldeles för varmt och det var inte för inte som man själv kände att det klibbade på kroppen trots att man inte var ute på planen och sprang.

GUSK tog snabbt ledningen på matchen men det kändes ändå som om det var vi som förde matchen och som hade tryck på motståndarnas mål. Efter mycket skjutande på och utanför GUSK:s mål lyckades vi, efter ett fint samarbete och passningsspel, reducera till 1-1. Efter en stund så tog vi ledningen med 1-2, också det efter ett fint samarbete och genom att vara med på returen från målvakten.

På gott och ont så har vi ett väldigt offensivt lag och det gör att vi ligger lite för högt i banan vilket medför att motståndarna kan göra kontringar och då har vi svårt att hinna med. Det här gjorde att motståndarna kunde reducera till 2-2 och sedan ta ledningen med 3-2 och 4-2, nästan bara på kontringar. I slutet av matchen fick vi en straff som vi satte så slutresultatet blev 4-3 till GUSK. Det kändes inte som ett helt rättvist resultat för det kändes som om det fortfarande var vi som till stor del förde matchen även om vi inte riktigt orkade på slutet. Nu är det ju så att man måste peta in sina chanser och det gjorde GUSK så det är bara att gratulera dem till segern.

När det gäller vårt eget spel så tycks vi ha lite svårt att avsluta, vi blir så ivriga och vi vill så mycket och det ställer till det lite ibland. Vi släpper ofta för mycket bakåt så att motståndarna kan kontra och då får vi som sagt svårt att hinna med eftersom vi ofta ligger för högt upp. Men i det stora hela gjorde vi en fantastisk match idag, tror aldrig jag sett barnen spela så bra. Fint samarbete med många fina passningar. Vi förde till stor del matchen och vi störde motståndarna ganska bra. Vi var med på returer framför motståndarmålet vilket resulterade i våra två första mål. Tyvärr så räckte det ändå inte till seger idag men det viktigaste är att vi gör så bra vi kan och det gjorde vi verkligen idag. Jättebra jobbat alla spelare, ni ska vara så nöjda med er insats.

Idag provade vi ett nytt koncept med målvakt, två backar, tre mittfältare och en forward. Det var Roger, som var dagens coatch, som tyckte att vi skulle prova detta och det tycks ha varit ett bra koncept eftersom vi spelade så bra. Snyggt jobbat Roger, du coatchade dem till deras bästa match någonsin (tror jag). Det är kanske som du säger: att du har en medfödd talang att skrika på barnen. Men det gör inget att du skriker för du skriker positivt och inte negativt och det är en stor skillnad.

Nu laddar vi om batterierna för på torsdag är det dags igen för några av spelarna, de övriga får matchvila till veckan därpå.

Helena

Andra möten i serien

sön 9 maj 2010, 11:30 IK Rex Vit - Gamla Uppsala SK P99G 2 - 4